Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Filetot marinojini me kripë e piper dhe skuqini në tigan për pak minutad deri sa të marrin ngjyrë kafe të artë.
Për recetën e mishit të viçit me pomodorini pikantë, prisni në feta domatet dhe vendosini në një tigan me vaj, hudhrën e grirë disa degë trumzë, 5-6 gjethe borzilok të grirë dhe një copë spec djegës të freskët.
Lërini të gatuhen në zjarr të lartë për 2 minuta, më pas kriposini dhe vendosni tek domatet filetot e mishit.
Lërini të pushojnë për 2 minuta, më pas shërbejini menjëherë.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment