1.Në fillim marinojmë filetot e viçit me vaj, kripë dhe piper për 5 minuta.Më pas i marrim dhe i skuqim në tigan nga të dyja anët.
2.Pasi janë skuqur filetot, i fusim në furrë për 10 min.
3.Ndërkohë që filetot janë në furrë, përgatisim purenë e karrotës.
4.Marrim karrotat, i pastrojmë dhe i presim hollë- hollë.
5.Më pas, karrotat që kemi prerë, i vendosim në një tenxhere, që paraprakisht e kemi vendosur në zjarr dhe i kemi hedhur ujë.
6.I lemë karrotat të ziejnë për 6 minuta. Pasi kanë zier, i hedhim në një enë.
7.Në një tigan shtojmë qepën, të cilën e kemi prerë hollë dhe i shtojmë kripë e piper dhe i lemë të skuqen për disa minuta.
8.I përziejmë qepën dhe karrotat bashkë dhe shtojmë pak ujë. Karrotën, qepën, së bashku me ujin, i hedhim në mikser dhe në këtë mënyrë krijojmë një pastë kremoze.
9.Më pas marrim një pjatë dhe në të vendosim filetot e viçit.
10.I hedhim sipër purenë e karrotës dhe pjata është gati.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Lini një koment