Fileto salmoni me salcë portokalli dhe mjaltë

Veshtiresia
E lehtë
Koha gatimit
30 minuta
Sugjerohet për:
4 persona
Kalori:
400 kcal për porcion
Fileto salmoni (4 copë, rreth 200 g secila)
Lëng portokalli (nga 2 portokaj)
Lëkurë e grirë portokalli (nga 1 portokall)
Mjaltë (2 lugë gjelle)
Vaj ulliri (2 lugë gjelle)
Hudhër (2 thelpinj, të grirë imët)
Kripë dhe piper sipas shijes
Gjethe majdanozi për dekorim

Fillimisht, marinojmë salmonin duke e lyer me vaj ulliri, kripë dhe piper. Lëreni mënjanë për 10 minuta. Në një tigan të madh, skuqim filetën e salmonit në zjarr mesatar për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrë ngjyrë të artë. E heqim nga tigani dhe e mbajmë të ngrohtë.

Në të njëjtin tigan, shtojmë hudhrën dhe e gatuajmë për disa sekonda. Shtojmë lëngun e portokallit, lëkurën e grirë dhe mjaltin. E lëmë të ziejë për 5 minuta derisa të trashet paksa dhe të bëhet një salcë e lëngshme.

Vendosim salmonin përsëri në tigan dhe e lyejmë me salcën për disa minuta që të përthithë shijet.

Shoqërohet me: Oriz basmati ose perime të ziera. Konsumohet si një pjatë kryesore me shije të freskët dhe aromë agrumesh.

Komento