Fillimisht, marinojmë salmonin duke e lyer me vaj ulliri, kripë dhe piper. Lëreni mënjanë për 10 minuta. Në një tigan të madh, skuqim filetën e salmonit në zjarr mesatar për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrë ngjyrë të artë. E heqim nga tigani dhe e mbajmë të ngrohtë.
Në të njëjtin tigan, shtojmë hudhrën dhe e gatuajmë për disa sekonda. Shtojmë lëngun e portokallit, lëkurën e grirë dhe mjaltin. E lëmë të ziejë për 5 minuta derisa të trashet paksa dhe të bëhet një salcë e lëngshme.
Vendosim salmonin përsëri në tigan dhe e lyejmë me salcën për disa minuta që të përthithë shijet.
Shoqërohet me: Oriz basmati ose perime të ziera. Konsumohet si një pjatë kryesore me shije të freskët dhe aromë agrumesh.
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Komento