Fillimisht, marinojmë salmonin duke e lyer me vaj ulliri, kripë dhe piper. Lëreni mënjanë për 10 minuta. Në një tigan të madh, skuqim filetën e salmonit në zjarr mesatar për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrë ngjyrë të artë. E heqim nga tigani dhe e mbajmë të ngrohtë.
Në të njëjtin tigan, shtojmë hudhrën dhe e gatuajmë për disa sekonda. Shtojmë lëngun e portokallit, lëkurën e grirë dhe mjaltin. E lëmë të ziejë për 5 minuta derisa të trashet paksa dhe të bëhet një salcë e lëngshme.
Vendosim salmonin përsëri në tigan dhe e lyejmë me salcën për disa minuta që të përthithë shijet.
Shoqërohet me: Oriz basmati ose perime të ziera. Konsumohet si një pjatë kryesore me shije të freskët dhe aromë agrumesh.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento