Fillimisht, marinojmë salmonin duke e lyer me vaj ulliri, kripë dhe piper. Lëreni mënjanë për 10 minuta. Në një tigan të madh, skuqim filetën e salmonit në zjarr mesatar për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrë ngjyrë të artë. E heqim nga tigani dhe e mbajmë të ngrohtë.
Në të njëjtin tigan, shtojmë hudhrën dhe e gatuajmë për disa sekonda. Shtojmë lëngun e portokallit, lëkurën e grirë dhe mjaltin. E lëmë të ziejë për 5 minuta derisa të trashet paksa dhe të bëhet një salcë e lëngshme.
Vendosim salmonin përsëri në tigan dhe e lyejmë me salcën për disa minuta që të përthithë shijet.
Shoqërohet me: Oriz basmati ose perime të ziera. Konsumohet si një pjatë kryesore me shije të freskët dhe aromë agrumesh.
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Qëroni bananen dhe hiqni tulin e avokados. Vendosini në një tas ose në një blender të vogël. 2️⃣ Blenderimi Shtoni qumështin e gjirit ose formulën nëse dëshironi një teksturë më të butë. Përdorni një pirun...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Vendosni të gjithë përbërësit në një blender të fuqishëm. 2️⃣ Blenderimi Përziejini për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë kremoze dhe homogjene. 3️⃣ Shërbimi Hidheni në një gotë të madhe dhe shijojeni menjëherë! 🔹...
Komento