Petulla të shpejta me lulelakër
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Kjo recetë me fileto pule është shumë e shijshme dhe kërkon disa përbërës të thjeshtë. Jeni gati të nisni nga përgatitjet?
Filetot e pulës duhet t’i keni prerë hollë. I shtypni me një çekiç kuzhine, i marinoni me kripë, piper dhe hudhër pluhur.
I kaloni në një enë me miell dhe i lyeni nga të dyja anët.
Në një tigan në zjarr mesatar shtoni 1 lugë gjelle vaj ulliri dhe 1 lugë gjalpë.
Skuqni filetot e pulës mirë nga të dyja anët.
Sapo të kenë marë një ngjyrë të artë, i hiqni filetot nga zjarri.
Fikeni zjarrin,por në po të njëjtin tigan ku skuqët filetot shtoni lëngun e pulës, lëngun e limonit, mjaltin dhe gjalpin e mbetur. I përzieni mirë.
Shtoni filetot e pulës dhe i lini në zjarr për 5 minuta, derisa salca të trashet pak. I shtoni sërish e kripë e piper nëse e shihni të nevojshme.
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment