Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Jepini mishit të pulës një shije tjetër me sekretet e recetës kapreze!
Lani dhe thani mirë filetot e pulës. I marinoni me kripë e piper dhe i lyeni me pak miell.
I skuqni mirë nga të dyja anët në një tigan me pak vaj.
Pasi të jenë gati, i hiqni nga zjarri dhe i vendosni në një tavë.
Në po të njëjtin tigan ku skuqët filetot e pulës, shtoni domatet e prera në kubik, shtoni hudhrat, kripën, pak sheqer e borzilok.
I lini në zjarr derisa domatja të tretet tërësisht.
Masën ia shtoni sipër filetove tek tava.
Nivelojeni mirë, shtoni djathin mozarella, gjethet e borzilokut.
Vendoseni tavën në furrë për 20 minuta në temperaturë 180 gradë. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment