1.Fileton e peshkut priteni përgjysmë për së gjeri, pastrojeni dhe spërkateni me lëng limoni.
2.Në çdo copë të peshkut vendosni një copë kajsie, pastaj mishin bëjeni role dhe kapeni me një krujtese dhëmbësh, lyjeni me vaj, skuqeni dhe pasi të jenë skuqur hiqini nga zjarri.
3.Preshi, domatet dhe specat pritini në kuadrate, ndërsa hudhrat grijini shumë imët.
4.Zieni orizin në ujë me kripë, ndërsa lëvoren e limonit grijeni imët në rende.
5.Në pak vaj kaurdisni preshin dhe hudhrat, shtoni specat, pastaj domatet dhe kaurdisini derisa të zbuten të gjitha perimet.
6.Perimet e kaurdisura bashkojini me oriz, shtohen erëza sipas dëshirës.
7.Hidhni perimet brenda filetove të peshkut dhe vendosini në tavë derisa të piqen.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento