1.Fileton e peshkut priteni përgjysmë për së gjeri, pastrojeni dhe spërkateni me lëng limoni.
2.Në çdo copë të peshkut vendosni një copë kajsie, pastaj mishin bëjeni role dhe kapeni me një krujtese dhëmbësh, lyjeni me vaj, skuqeni dhe pasi të jenë skuqur hiqini nga zjarri.
3.Preshi, domatet dhe specat pritini në kuadrate, ndërsa hudhrat grijini shumë imët.
4.Zieni orizin në ujë me kripë, ndërsa lëvoren e limonit grijeni imët në rende.
5.Në pak vaj kaurdisni preshin dhe hudhrat, shtoni specat, pastaj domatet dhe kaurdisini derisa të zbuten të gjitha perimet.
6.Perimet e kaurdisura bashkojini me oriz, shtohen erëza sipas dëshirës.
7.Hidhni perimet brenda filetove të peshkut dhe vendosini në tavë derisa të piqen.
1. Përgatitja e shurupit Shurupi është baza që jep ëmbëlsinë e hallvës. Në një tenxhere, shtoni ujin dhe sheqerin. Vendoseni në zjarr mesatar dhe përziejeni derisa sheqeri të tretet plotësisht. Kur të fillojë të vlojë, ulni zjarrin dhe lëreni...
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Komento