Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Një recetë vërtet e rafinuar dhe gourmet, filetoja me salcë fiqsh, është perfekte për të surprizuar miqtë për darkë. E thjeshtë për t’u përgatitur, në këtë recetë përdoret edhe vera e kuqe mes përbërësve. Le të shohim së bashku hapat:
Qëroni qepët dhe pritini në kubikë. Shkrini pak gjalpë në një tigan të vogël dhe shtoni qepët e prera. Pak nga pak shtoni dhe verën.
Shtoni fiqtë e qëruar dhe të prë në copa. Shtoni krië e piper sipas dëshirës suaj dhe gatuajini në zjarr të ulët për 20-25 minuta.
Në një tigan tjetër ku keni shkrirë pak gjalpë, skuqni mirë fetat e filetos.
Shërbejini në tryezë me salcën e fiqve dhe verën e kuqe.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment