Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
I bëjmë mishit një prerje të thellë në formë xhepi.
I vëmë të zbuteN në verë për gjysmë ore frutat e thata, pastaj i kullojmë dhe mbushim me to xhepin e mishit dhe e qepim me pe të bardhë.
Presim hollë një thelpi hudhër, shpojmë sipërfaqen e mishit me thikë dhe fusim copat e hudhrës.
Vëmë mishin e derrit në një tavë, shkrijmë një lugë mjaltë në verënn, që përdorëm për të zbutur frutat e thata dhe e hedhim mbi mishin.
Pastaj hedhim kripë dhe piper të zi dhe pak gjalpë.
E pjekim në furrë për gati 50 minuta, duke e lagur herë pas herë me lëngun e vet, që të mos digjet dhe e mbulojmë me një copë letër alumini.
Para se ta servirim, heqim perin me të cilin qepëm xhepin dhe mishin e vëmë në tryezë të prerë në feta të njomura me lëngun e pjekjes.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment