Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Lani mirë fiqtë dhe hiqini bishtat.
I shtoni në një blender me gjithë lëkurë dhe më pas shtoni sheqerin. I trazoni jo për shumë sekonda.
Më pas merrni një tavë dhe shtoni në të masën e përgatitur.
E përhapni në të gjithë madhësinë e tavës. Futeni ne furrë për 15 minuta në temperaturë 180 gradë celsius.
Marmalatën nxirreni herë pas herë nga furra dhe trazojeni më një lugë druri.
Pas kësaj transferojeni marmalatën e ngrohtë në kavanoza qelqi. I lini pak të ftohen dhe i fusni në frigorifer.
Tani është koha për ta shijuar. Në mëngjes me një fetë bukë, do ishte ideale!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment