Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Nxeheni vajin në një tigan mbi nxehtësinë mesatare.
Hidhni qepën dhe hudhrën derisa të zbutën, rreth 10 minuta.
Shtoni specat të piqen dhe pasi të mbaroni lerini të ftohen pak.
Hidhini përbërësit në një procesor ushqimi dhe 2 lugë djathë të shkrirë.
Lerini të bëhen deri sa masa të zbutet, rreth 30 sekonda.
Gatuajini makaronat sipas udhëzimeve të paketës.
Kullojini dhe rezervoni 1/2 filxhan ujë nga makaronat.
Hidhini tek makaronat salcën e përgatitur, duke shtuar ujin e pastave me lugë gjelle, nëse është e nevojshme.
Salcën përzijeni mirë që makaronat të vishet plotësisht.
Shtoni kripë dhe piper për shije.
Hidhini makaronat në pjata për servirje dhe dekorojini me majdanoz dhe djathin e mbetur.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment