Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tigan me vaj ulliri skuqni qepën. Më pas shtoni specat e grirë imët dhe domatet pa lëkurë.
Shtoni një gjysmë gote ujë dhe prisni derisa të tretet domatja.
Në një enë rrihni vezët, kripë, piperin. Shtoni djathin. I përzieni mirë dhe tani i shtoni tek tigani.
I lini 5 minuta në zjarr dhe më pas e hiqni nga zjarri.
Shërbejeni fërgesën dhe nëse doni mund t’i shtoni sërish sipër pak djathë të bardhë dhe një lugë gjelle vaj ulliri.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment