Sugjerojmë:

Fanuropita! Receta e ëmbëlsirës së njohur greke sapo erdhi

1 gotë vaj luledielli
1 gotë lëng portokalli
150 gram sheqer
1/4 lugë çaji sodë buke
1/2 lugë çaji kanellë
1/4 lugë çaji karafil
270 gram miell
1 filxhan arra
Pak rrush të thatë
Sheqer pluhur
Pak kripë

1.Në një enë kombinoni vajin, lëngun e portokallit, sheqerin. I pëzieni mirë me një mikser.
2.Shtoni sodën e bukës, kanellën, karafilin, miellin, kripën. I përzieni mirë.
3.Në fund shtoni frutat e thata (pra arrat dhe rrushin e thatë).
4.Merrni një tavë dhe shtroni në të masën e fanuropitas.
5.E fusni në furrë për 45 minuta në temperaturë 180 gradë.
6.Pasi të jetë gati i shtoni sipër sheqerin pluhur. Ju bëftë mirë!

Lini një koment