Sallatë patëllxhanësh, një super pjatë
Ndizeni furrën në 200 °C. Vendosini patëllxhanët e larë në furrë duke i shpuar me pirun në vende të ndryshme. Lërini të piqen për rreth një orë. Pasi janë pjekur, lërini të ftohen pak dhe më pas prijini në...
Sugjerojmë:
Ndizeni furrën në 200 °C. Vendosini patëllxhanët e larë në furrë duke i shpuar me pirun në vende të ndryshme. Lërini të piqen për rreth një orë. Pasi janë pjekur, lërini të ftohen pak dhe më pas prijini në...
1.Marinoni biftekun me spec djegës, kripë dhe piper. 2.Futeni në tigan dhe piqeni deri sa të marrë ngjyrë kafe. 3.Në një tas hidhni domatet, qepër, specin,, lëngun e limonit, kripë dhe piper. 4.Përziji dhe më pas hidhini sipër biftekut....
1.Në fillim presim gjoksin e pulës në feta. 2.Ngrohim në një tigan të madh vajin dhe skuqim mishin e pulës për dy minuta në çdo anë. 3.Pastaj e heqim ng zjarri e kriposim dhe e lemë të ftohet. 4.Grijmë...
1.Me thikë prisni hollë të gjitha rrepat dhe mollët me trashësi gjysmë centimetri. 2.Vendosini pjesët e prera në një tas sallate të madhe, sipas dëshirës mund t’i alternoni shtresat për një prezantim sa më të këndshëm. 3.Përziejini me vaj,...
1.Në një enë hidhni karkalecat, kallamaret, midhjet, mjaltë, xhenxhifil, speca dhe kripë. Mbulojini me një kapak plastik dhe lërini ashtu për rreth 1 orë. 2.Në një tigan hidhni vaj dhe hudhra dhe vërini në zjarr deri sa hudhra të...
Në një tas të madh, kombinoni shalqirin, boronicat, kastravecat dhe djathin feta. Shtoni nenexhikun, borzilokun dhe lëngun nga të dy limet. Nëse dëshironi spërkateni me kripë. Përzijini të gjithë përbërësit deri sa të jenë veshur në lëngun e lime....
1.Ngrohni furrën në 180 gradë. Qëroni patatet dhe vendosini në një tepsi ku keni shtruar letër furre me pak vaj, kripë e piper. 2.Piqini për 20-25 minuta derisa të marrin ngjyrë të artë. 3.Pritini rrepat e kuqe në feta...
1.Në fillim presim gjoksin e pulës në feta. 2.Ngrohim në një tigan të madh vajin dhe skuqim mishin e pulës për dy minuta në çdo anë. 3.Pastaj e heqim ng zjarri e kriposim dhe e lemë të ftohet. 4.Grijmë...
1.Së pari, mbushni një tas të vogël me ujë akulli dhe shtoni qepën e kuqe të copëtuar (njomja e qepës do të zbusë aromën e saj intensive dhe do ta bëjë atë më të freskët). Lëreni mënjanë ndërsa përgatitni...