Arkiva e etiketave: hudhra

Kurë me hudhra dhe limon, për pastrimin e enëve...

Kurë natyrale për pastrimin e enëve të gjakut me limon, hudhër dhe ujë. Kjo përgatitje ka për qëllim të ndihmojë në përmirësimin e qarkullimit të gjakut dhe shëndetit të përgjithshëm kardiovaskular. Përgatitja: 1. Kombinoni 4 limona (me gjithë lëkurë,...

8 të mirat që i ndodhin trupit tuaj nëse...

Të gjithë i kemi provuar hudhrat. Dikush i ha më shumë, e dikush më pak. Por a e dini se vlerat e këtij ushqimi nuk kufizohen vetëm e mbrojtuara ndaj gripit? Më poshtë Neps, do ju rendisë 8 përfitime...

Si të heqim qafe shijen e keqe që na...

Ngrënia e një pjate që ka si përbërës hudhrat apo qepët mund të ketë pasoja. Shija e tyre na qëndron në gojë edhe disa orë pas përfundimit të vaktit dhe s’ka rëndësi fare se sa aromatizues për frymëmarrjen mund...

Lëkurat e hudhrës. Pse duhet t’i ruajmë dhe të...

Hudhrat e përmirësojnë shumë shijen e pjatave tona, përpos vlerave ushqimore që kanë. Por ne i përdorim të qëruara dhe lëkurat e tyre i hedhim në plehra. Ky është një gabim! Lëkurat e hudhrave nuk duhen hedhur në plehra,...

Ju ka dalë një herpes? 4 mënyra natyrale si...

Kush i ka patur, e di sesa të dhimbshme dhe të pakëndshme janë ato koret që të dalin tek buza kur keni kaluar një të ftohtë. Neps ju rendit më poshtë 4 mënyra natyrale dhe të thjeshta për ta...

Gjeniale! Si ta qëroni hudhrën në pak sekonda me...

Një përdorues në Twitter ka ndarë një video ku tregon sesi mund ta qërojmë hudhrën në pak sekonda dhe me ndihmën e një thike të vogël. Kjo video është bërë menjëherë virale, për shkak të lehtësisë me të cilën...

Linguine me hudhra dhe majdanoz, mrekullia vetë!

1.Merrni një tenxhere me ujë dhe vijeni në zjarr që të valojë. 2.Pasi të ketë valuar hidhin makaronat dhe kripën. 3.Gjatë kohës që makaronat zihen, pritini hudhrat dhe majdanozin hollë. 4.Në një tigan hidhni vaj ulliri dhe pasi të...

Si t’i kthesh pastat dhe proshutën në pjatën ideale...

1.Në fillim zieni makaronat në ujë me kripë. Formën e tyre mund ta zgjidhni sipas dëshirës, por nuk rekomandohen spaghettit. 2.Prisni proshutën në copa të vogla dhe i skuqni me hudhra. 3.Në një enë rrihni vezët me panën. Më...

Si t’i qërojmë hudhrat me ndihmën e një tasi...

Përdorja e hudhrave të freskëta është e pashmangshme për thuajse çdo gatim në kuzhinë. Për supë, tavë apo gjithçka tjetër ato përdoren që të aromatizojnë gatimin dhe t’i japin një shije akoma më të mirë. Por shpeshherë me siguri...