Arkiva e etiketave: buke

Bukë si kjo me banane, çokollatë dhe lajthi nuk...

1.Ngrohni furrën në 180 gradë C. 2.Spruconi lehtë me gjalpë një tavë dhe vendoseni mënjanë. 3.Në një tas të madh shtypni bananen duke përdorur një pirun. 4.Shtoni vezët, shurupin e panjës dhe vaniljen dhe përziejini derisa të kombinohen mirë....

Çfarë të bëjmë me bukën e mbetur që forcohet…

E keni menduar ndonjëherë se ç’mund të bëjmë me bukën e ftohur, që nuk hahet dhe thjesht duhet ta hedhësh në koshin e plehrave? Buka forcohet më shpejt dhe humbet shijen, por sot kemi gjetur një zgjidhje që të...

Panine me tërsherë sipas traditës skoceze

1.Hidhni ujin e mbi tërshërë në një tas të madh. 2.Shtoni sheqerin kaf, kripë dhe vaj. Vazhdoni të përzieni përbërësit deri sa uji të ftohet pak. 3.Ndërkohë, në një tas të vogël, tretni majanë në ujë të ngrohtë dhe...

Role buke me proshutë dhe djathë

Kjo recetë e shijshme është e shpejtë për t’u përgatitur dhe mund të realizohet në dhjetëra versione. Edhe mbushja e tyre mund të jetë e ndryshme. Gjithashtu mund t’i gatuajmë në furrë, mund t’i skuqim ose t’i vendosim në...

Bukë shtëpie me ullinj

Edhe pse mund të duket e vështirë, bërja e bukës në shtëpi është e thjeshtë dhe ju lejon të kurseni dhe të gatuani me përbërës të sigurt. Kalojmë pa humbur kohë tek përbërësit dhe përgatitja: Përbërësit: 500 gr miell...

Bukë me fara kungulli pa miell, pa gluten, pa...

Kjo bukë përmban një shumëllojshmëri farash të shëndetshme dhe nuk përmban fare miell. Po, po e lexuat mirë. Prandaj ne pak më sipër e quajtëm të pazakontë. Për ta vërtetuar këtë që sapo thamë duhet patjetër ti hidhni një...

S’ka pse shkoni deri në Paris për të provuar...

Macaroons, ëmbëlsirat e dashura dhe të rafinuara të traditës pariziene kanë pushtuar botën dhe kanë mbërritur pothuajse në gjithë pastiçeritë shqiptare. Të bukura, pastel, nepsndjellëse, por në shije janë shumë larg asaj origjinale të recetës franceze. Megjithatë, nuk është...