Sugjerojmë:

Arkiva e etiketave: banane

Shija s’ka të krahasuar: Tortë me banane dhe karamel

Fillimisht ndizni furrën që të ngrohet në 180 gradë celsius. Merrni një tepsi rrethore dhe lyjeni me gjalpë. Në një enë të thellë përzieni me mikser gjalpin e zbutur, sheqerin dhe vaniljen në shpejtësi mesatare derisa të fitoni një...

Marmelatë bananesh e përgatitur shpejt e shpejt në shtëpi

E shijshme, e pasur me kalium. Mund të përdoret si në receta të kripura, ashtu edhe për të mbushur tortat e krostatat. Të pasura me vitamina dhe kripëra minerale të rëndësishme mes të cilave fosfori, shumë i rëndësishëm për...

Si të kontrolloni cilësinë e ushqimit që po hani....

Ushqimet me një cilësi të ulët, jo vetëm që kanë një shije të keqe, por na shkaktojnë edhe probleme shëndetësore. Kjo e fundit e bën shumë të rëndësishme zgjedhjen e ushqimeve ashtu siç duhet. Në të kundërt do të...

Si t’i pjekim frutat e papjekura me ndihmën e...

Jam e sigurt që të gjithëve u ka ndodhur të këpusin fruta të papjekura mirë nga pemët. Dhe sigurisht nuk kanë të njëjtën shije si të pjekura dhe duhet pritur sa pjekja të përfundojë, që shpesh përfundon me tharjen...

Smoothie me gjalpë kikiriku dhe banane për të nisur...

Kur një mëngjes i ngarkuar ju paralajmëron për një ditë të gjatë pune, një smoothie me banane do të ishte zgjidhja perfekte. Kjo pije proteinike do t’ju siguronte një start të ushqyeshëm dhe të shijshëm për ditën. Përbërësit: 1...

Lëng me banane dhe hurma arabe për të pasur...

Mjaftojnë pak përbërës të thjeshtë për t’u karikuar në mënyrë natyrale me energji. Pa sheqer, por shumë i ëmbël dhe i shijshëm, ky lëng ka përbërës kryesor bananen dhe hurmat arabe. Është i përshtatshëm edhe për fëmijët, i shijshëm...

Kujdes! Para se të konsumoni sërish banane duhet të...

Pyesni këdo që t’ju thotë një frut të çuditshëm  dhe do t’ju thonë bananet dhe kjo bazohet vetëm tek fakti që janë të verdha dhe shumë të buta. Por po të mësoni disa gjëra rreth tyre do të kuptoni...

Puding me banane dhe wafers, ëmbëlsira fantastike që duhet...

1.Në një tavë qelqi mbuloni pjesën e poshtme me 2 shtresa wafers vanilje. Më pas, shtroni gjysmën e bananeve sipër. 2.Vendosni panën e ëmbëlsirave dhe sheqerin në një tas të madh. 3.Duke përdorur një lugë filloni të rrihni sheqerin...

Akullore me banane dhe portokall

1.Në një enë hedhim sheqerin dhe pastaj një filxhan ujë. 2.E përziejmë e vemë shurupin të zihet. 3.Pastaj marrim bananet e pastruara, i shtrydhim dhe i përziejmë me lëngun e limonëve dhe të portokallit në ajkën e ëmbël. 4.Pastaj...