Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Një eskallop i mirë, realizohet edhe me fileto pule. Ju mund të përdorni qumësht ose pana sipas dëshirës, për ta bërë masën më kremoze!
Në një tigan me vaj ulliri, skuqni fileton e pulës me pak kripë e piper. Shtoni kërpudhat e prera në copa të vogla dhe më pas majdanozin.
Pas 5-7 minutash shtoni qumështin ose panën sipas dëshirës.
Sapo masa të fillojë të pluskojë shtoni djathin kaçkavall. Pas 2 minutash e hiqni tiganin nga zjarri.
Shërbejeni recetën të ngrohtë. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment