Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Hithrat janë një bimë e egër pranverore, por me shumë vlera për shëndetin. Gjithashtu i bëjnë pjatat tona më të shijshme. Vetëm kujdes kur t’i mblidhni, mos harroni të vendosni dorashka sepse ju djegin duart!
Lani dhe pastroni hithrat, kullojini dhe shtrydhini. Prisni në copa një tufëz bimësh aromatike (majdanoz, manxuranë, mente).
Pastroni 6 qepët e njoma, lajini dhe pritini në feta të holla. Rrihni 12 vezët në një tas me pak kripë e piper; shtoni më pas bimët aromatike, hithrat, qepët dhe djathin e grirë grana.
Në një tigan të madh nxehni 4 lugë vaj ulliri dhe hidhni përzierjen; gatuajeni derisa fritata të formojë një kore të lehtë. Kthejeni nga ana tjetër me një kapak dhe hiqeni kur të marrë ngjyrë të artë nga të dyja anët.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment