Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Shumë restorante e japin falas hasuden në fund. Kjo ëmbëlsirë është e thjeshtë, kërkon pak përbërës dhe të gjtihë anëtarët e familjes do ta shijojnë!
Në një enë shtoni niseshtenë dhe ujin. I përzieni mirë derisa niseshteja të tretet plotësisht pa lënë kokrriza.
Në një tenxhere në zjarr mesatar shtoni gjalpin dhe sheqerin. I përzieni mirë.
Tani shtoni masën me niseshte që përgatitët pak më parë. I përzieni vazhdimisht me një lugë druri.
Pasi masa të jetë trashur disi, shtoni arrat e thërrmuara dhe hiqeni nga zjarri.
Merrni dy lugë dhe formoni disa hasude të vogla.
I radhisni njëra pas tjetrës në një pjatë të pastër dhe i lini të ftohen disi.
I shtoni sipër edhe pak kanellë. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment