Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Parangrohni furrën në 200 gradë celsius.
Në një tas të madh bashkoni sheqerin kaf, gjalpin e shkrirë, i përzieni mirë dhe e shtroni me kujdes në formën specifike të kekut.
Radhisni sipër saj copat e ananasit, njëra pas tjetrës.
Në një enë bashkoni miellin, pluhurin pjekës, kripën,
Në një enë tjetër rrihni sheqerin e bardhë me 1 filxhan gjalpë. Shtoni vezët, vaniljen dhe trazojini sërish.
Gradualisht shtoni miellin, në fund qumështin dhe i trazoni edhe njëherë.
Masën që krijuat e shtroni sipër copave të ananasit. E përhapni mirë me ndihmën e një spatule.
E fusni kekun në furrë për 35-40 minuta.
Pasi të jetë gati, e nxirrni dhe e lini të ftohet për 10 minuta. Sapo të jetë gati e prisni dhe gati për t’u shijuar!
Nëse do e shoqëronit edhe me akullore do ishte perfekt!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment