Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Bëni një pelte luleshtrydhe duke ngrohur purenë e luleshtrydheve dhe përzierjen e sheqerit me agar- agar.
Hidheni atë në formën e kupolës dhe lereni të freskohet.
Bëni kremin e mangos duke përzier të gjithë përbërësit dhe mbështilleni me kremin, pastaj jepini formën e kubeve.
Bëni brumin e sipërfaqes duke përzierë përbërësit e mësipërm.
Brumin bëjeni në role dhe priteni në formë të rrumbullakëta, pastaj piqeni.
Pasi të ftohet peltja e luleshtrydhes dhe brumi të piqet vendosni kubet e mangos mbi pelten dhe shoqërojeni me brumin.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment