Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Tresni xhelatinën e qershisë në 3/4 filxhan ujë të valuar në tas të mesëm.
Përzijeni mirë dhe ruajeni.
Shtoni në një unazë me 6 filxhan llak gatim pa ngjitës.
Hidhni përzierjen e xhelatinës dhe lereni të ftohet 30 minuta.
Hidhni xhelatinën e limonit në një filxhan me ujë të valuar në tas të mesëm.
Shtoni qumësht të kondensuar dhe krem kosi.
Rriheni me mikser elektrike me shpejtësi të mesme dhe hidheni mbi shtresën e ftohtë të qershisë.
Ftoheni 2 orë ose deri sa të forcohet.
Mblidhni 1 filxhan manaferra dhe 1 kupë mjedrash.
Garnizoni ëmbëlsirën me manaferrat e mbeturs dhe gjethet e mentes.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment