Yummy! Tortë me çokollatë
Fillimisht, në një enë të madhe, rrahim gjalpin dhe sheqerin derisa të bëhet një masë e butë dhe kremoze. Shtojmë vezët një nga një dhe e përziejmë mirë çdo herë. Shtojmë çokollatën e shkrirë dhe vaniljen. Në një enë...
Tresni xhelatinën e qershisë në 3/4 filxhan ujë të valuar në tas të mesëm.
Përzijeni mirë dhe ruajeni.
Shtoni në një unazë me 6 filxhan llak gatim pa ngjitës.
Hidhni përzierjen e xhelatinës dhe lereni të ftohet 30 minuta.
Hidhni xhelatinën e limonit në një filxhan me ujë të valuar në tas të mesëm.
Shtoni qumësht të kondensuar dhe krem kosi.
Rriheni me mikser elektrike me shpejtësi të mesme dhe hidheni mbi shtresën e ftohtë të qershisë.
Ftoheni 2 orë ose deri sa të forcohet.
Mblidhni 1 filxhan manaferra dhe 1 kupë mjedrash.
Garnizoni ëmbëlsirën me manaferrat e mbeturs dhe gjethet e mentes.
Fillimisht, në një enë të madhe, rrahim gjalpin dhe sheqerin derisa të bëhet një masë e butë dhe kremoze. Shtojmë vezët një nga një dhe e përziejmë mirë çdo herë. Shtojmë çokollatën e shkrirë dhe vaniljen. Në një enë...
Së pari, përgatisim salcën Cezar duke përzier majonezën, lëngun e limonit, hudhrën e shtypur, mustardën, kripën dhe piperin në një enë të vogël. Në një tas të madh, përziejmë gjethet e prera të sallatës me gjoksin e pjekur të...
Gjokset e pulës i marinojmë me lëng limoni, lëkurë të grirë limoni, hudhër të shtypur, rozmarinë dhe vaj ulliri. I lëmë të marinohen për rreth 30 minuta në frigorifer për të marrë shije më të thellë. Në një tigan...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment