Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
1.Përzieni frutat e thata, bajame, lëvoret e thara, karrotat dhe liker portokalli në një tas të madh përzierës.
2.Mbulojeni dhe lëreni tasin ashtu gjithë natën.
3.Miksoni të gjithë përbërësit e thatë së bashku, pastaj shtoni në përzierje frutat e lëna në liker.
4.Shtoni gjalpë, pastaj vezët dhe përzijini.
5.Lyeni me gjalpë një tavë ëmbëlsirash dhe vendosni një letër pjekje.
6.Merreni përzierjen e frutave me lugë dhe shtypeni mirënë tavën e përgatitur.
7.Mbuloni sipërfaqen me një copë letër, pastaj mbulojeni me letra me trashësi të dyfishtë dhe fletë metalike.
8.Hidheni pudingun në një tigan pastaj mbusheni me ujë derisa në gjysmë të tiganit.
9.Lereni të avullojë për 6 orë, duke e mbushur me ujë, sipas nevojës.
10.Sherbejeni me krem ose akullore vanilje.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment