5 lugë gjelle gjalpë të kripur, plus shtesë për tavën
250 g gjalpë kikiriku krokant
8 lugë gjelle reçel luleshtrydhe ose mjedër
80 g sheqer kaf
200 g tërshërë
Ngrohni furrën në 180gradë. Lyejeni me gjalpë dhe mbuloni bazën dhe anët e një tave katrore 20 cm me letër kuzhine për pjekje.
Vendosni 3 lugë gjalpë kikiriku dhe reçelin në enë të vogla të ndara dhe lërini mënjanë. Vendosni gjalpin e mbetur të kikirikut, pjesën tjetër të reçelit dhe gjalpin dhe sheqerin në një tigan në nxehtësi mesatare dhe përziejini derisa të krijohet një masë. Shtoni shpejt tërshërën dhe më pas lëreni të ftohet për 5 minuta.
Hidheni masën me lugë në formatin e përgatitur për kekun dhe shtypeni butësisht me duar. Me një lugë, pikoni mbi të gjalpin e kikirikut dhe reçelin e mbetur, më pas piqeni për 20-25 minuta ose derisa të marrë ngjyrë kafe të artë. Lëreni të ftohet plotësisht në tepsi, më pas priteni në katrorë.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento