Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Ngrohni furrën në 180gradë. Lyejeni me gjalpë dhe mbuloni bazën dhe anët e një tave katrore 20 cm me letër kuzhine për pjekje.
Vendosni 3 lugë gjalpë kikiriku dhe reçelin në enë të vogla të ndara dhe lërini mënjanë. Vendosni gjalpin e mbetur të kikirikut, pjesën tjetër të reçelit dhe gjalpin dhe sheqerin në një tigan në nxehtësi mesatare dhe përziejini derisa të krijohet një masë. Shtoni shpejt tërshërën dhe më pas lëreni të ftohet për 5 minuta.
Hidheni masën me lugë në formatin e përgatitur për kekun dhe shtypeni butësisht me duar. Me një lugë, pikoni mbi të gjalpin e kikirikut dhe reçelin e mbetur, më pas piqeni për 20-25 minuta ose derisa të marrë ngjyrë kafe të artë. Lëreni të ftohet plotësisht në tepsi, më pas priteni në katrorë.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento