5 lugë gjelle gjalpë të kripur, plus shtesë për tavën
250 g gjalpë kikiriku krokant
8 lugë gjelle reçel luleshtrydhe ose mjedër
80 g sheqer kaf
200 g tërshërë
Ngrohni furrën në 180gradë. Lyejeni me gjalpë dhe mbuloni bazën dhe anët e një tave katrore 20 cm me letër kuzhine për pjekje.
Vendosni 3 lugë gjalpë kikiriku dhe reçelin në enë të vogla të ndara dhe lërini mënjanë. Vendosni gjalpin e mbetur të kikirikut, pjesën tjetër të reçelit dhe gjalpin dhe sheqerin në një tigan në nxehtësi mesatare dhe përziejini derisa të krijohet një masë. Shtoni shpejt tërshërën dhe më pas lëreni të ftohet për 5 minuta.
Hidheni masën me lugë në formatin e përgatitur për kekun dhe shtypeni butësisht me duar. Me një lugë, pikoni mbi të gjalpin e kikirikut dhe reçelin e mbetur, më pas piqeni për 20-25 minuta ose derisa të marrë ngjyrë kafe të artë. Lëreni të ftohet plotësisht në tepsi, më pas priteni në katrorë.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Komento