Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Si fillim rrihni mirë panën. Në një enë tjetër rrihni maskarponen me sheqerin pluhur. Për këtë përdorni një rrahëse elektrike. Shtoni vaniljen dhe kosin. Tani i shtoni panën.
2.Vendosni në tepsi biskotat e njomura me kakao. Tani shtroni kremin që përgatitët duke i mbuluar biskotat.
3.Përsëriteni këtë dy herë. Pasi të keni vendosur kremin për herë të dytë vendosni një rresht me banane të prera feta-feta. E pudrosni me kakao pluhur dhe çokollatë të grirë.
4.Tani e vendosni në frigorifer dhe e lini të qendrojë për të paktën 2 orë.
5.Shijojeni!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment