Si të bëjmë pispili me presh
Pasi grijmë imët pjesën e bardhë të preshit e kaurdisim me vaj ulliri. E lëmë derisa të ulë vëllimin, e spërkasim me kripë dhe piper dhe e lemë që të zbutet. Ndërkohë tek mielli i misrit shtojmë sodën e...
Sugjerojmë:
Harapash, kjo pjatë tipike nga qyteti i Vlorës. Neps ju sjell më poshtë recetën e përgatitjes së saj, hap pas hapi....
Në një tenxhere ziejmë ujin me kripë ose me shëllirë djathi.
Hedhim gjalpin ose vajin e ullirit bashkë me miellin e misrit të situr.
Trazojini shpejt me një lugë druri pa ndaluar në mënyrë që të mos krijohen kokrriza.
E përzieni derisa masa e përftuar të shkëputet lehtë nga anët e tenxheres.
Më pas, e hedhim në tepsi të spërkatur me pak gjalpë ose vaj ulliri dhe e presim sipas dëshirës. Mund t'i shtoni djathë të bardhë të thërrmuar ose kaçkavall.
Pasi grijmë imët pjesën e bardhë të preshit e kaurdisim me vaj ulliri. E lëmë derisa të ulë vëllimin, e spërkasim me kripë dhe piper dhe e lemë që të zbutet. Ndërkohë tek mielli i misrit shtojmë sodën e...
Ngrohni 2 lugë gjelle vaj në një tigan mbi nxehtësinë mesatare dhe skuqni qepën butësisht për 10-12 minuta. Shtoni hudhrat dhe specin djegës dhe gatuajeni për 1 min. Hidhni domatet dhe sheqerin dhe i kriposni sipas shijes. Ziejini...
Ngrohni furrën në 200C. Në një sipërfaqe të lyer pak me miell, hapeni brumin në pak më të vogël se një drejtkëndësh A4. Rrëshqiteni në një tepsi, lyejeni me vezën e rrahur dhe gatuajeni për 20 minuta ose derisa...
© 2023, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment