E freskët, e shijshme dhe plot lëng. Sallata me rukola dhe mocarela ia vlen të provohet!
1 tufë rukola
1 lugë gjelle pesto genozese
2 lugë gjelle açeto balsamike
1 lugë gjelle fara luledielli
1 portokall
150 gr djathë mocarela
2 lugë gjelle vaj ulliri
Pak finok
1.Lani mirë rukolën, e shtrydhni për t’i hequr ujin dhe e ndani me dorë në copa të cogla.
2.Prisni finokun në fileto të holla të mëdha dhe ia shtoni sipër sallatës.
3.Shtoni peston, farat e lulediellit, vajin e ullirit dhe i përzieni të gjitha bashkë.
4.Sipër i vendosni fetat e mozzarellës, fetat e portokallit dhe në fund pak açeto balsamike. Sallata është gati. Ju bëftë mirë!
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment