Sugjerojmë:

E domosdoshme! Ja pse letra e pjekjes nuk duhet të mungojë në kuzhinën tuaj

Çdo herë që kemi postuar receta gatimi në Neps.al kemi rekomanduar të përdorni gjatë gatimit letër kuzhine ose letër pergamenë.

Por  shumë mbase pyesin a është letra pergamene me të vërtetë e nevojshme? Çfarë bën? A mund ta zëvendësoni letrën me letër varaku apo letër dylli?

Ka disa arsye pse duhet ta përdorni letrën e kuzhinës dhe i kemi listuar mëposhtë:

1.Pjekje perfekte

Shpeshherë jo të gjitha fletët e pjekjes janë të barabarta. Disa janë më të mirë në përhapjen e ngrohjes në mënyrë të barabartë në të gjithë sipërfaqen, bazuar në metalin e përdorur dhe të ndërtimit. Përdorimi i letrës së kuzhinës krijon një shtresë të hollë ajrosje midis fletës së pjekjes dhe letrës që ndihmon në rregullimin e temperaturës dhe neutralizimin e pikave të nxehta.

2.Zvogëlon përhapjen e padëshiruar të vajit

Nuk ka asgjë më të keqe se biskota të shndritshme me yndyrë. Letra e kuzhinës në përgjithësi e thith vajin dhe i ushqimit pamjen dhe shijen e duhur.

3.Eliminon ngjitjen e gatimit

Ushqimet e pjekura mbi letër pergamenë  nuk ngjiten ansnjëherë në fund sepse ajo nuk e lejon ngjitjen.

4.Ushqim estetik

Nëse shpesh pyesni veten se pse gatimet tuaja nuk duken aq të përsosur san ë foto, por kanë formë të të çrregullt atëherë përgjigjen e keni tek letra e kuzhinës.

5.Mban pastër tavat e gatimit

Të gjitha femrat e urrejnë procesin e ngjitjes së ushqimit në tavë sepse larja e tyre është shumë ë vështirë dhe gjithmonë ngelen shenja.

Por me letrën pergamene mjafton ta shpërlani enën me ujë të ngrohtë dhe e gjitha do të jetë si e re.

6.Izolon

Mbështjellja e peshkut, shpendëve dhe mishit në një zarf letre pergamenë para pjekjes krijon një xhep me avull që e gatuan mishin me butësi. Kjo rezulton në një cilësi të lagësht dhe të butë dhe zvogëlon mundësinë e mbingarkesës.

Lini një koment