Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Nëse i adhuron recetat mesdhetare dhe je një vegan, kjo recetë është shkruar fiks për ty!
Hapni mirë petën në tavolinën e punës.
E shtypni me një pirun duke krijuar kështu disa hapsira dhe me një furçe e lyeni me vaj ulliri. E fusni në furrë për 10 minuta në temperaturë 200 gradë.
Hiqeni nga furra dhe e lyeni picën me pesto. Shtoni më pas perimet dhe djathin.
Shtoni sipër pak vaj ulliri, kripë, piper dhe rigon.
E fusni në furrë për 10-15 minuta të tjera.
E nxirrni picën nga furra dhe e lini disa të ftohet para se ta servirni. I shtoni në fund edhe gjethet e borzilokut.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment