Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Shumë prej punojnë gjithë ditën dhe nuk kanë kohë të përgatisin receta të komplikuara. Kjo është arsyeja pse Neps.al ju sjell këtë pjatë. Mos të flasim për shijen pastaj..mmm
Në një tenxhere me ujë të valuar zieni patatet për 5 minuta. Pas kësaj i qëroni dhe i prisni në copa të mëdha.
Marinoni biftekun me kripë e piper.
I shtoni secilës pak gjalpë.
Tani merrni një tavë, radhisni në të biftekët, patatet dhe specat e prerë në copa të vogla.
Sipër i shtoni salcën e kuqe të domateve, pjesën tjetër të gjalpit dhe i përzieni disi.
Tani e fusni në furrë për 35-40 minuta në temperaturë 180 gradë. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment