Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Në një tas bashkoni miellin, 150 ml ujë dhe i rrihni mirë. Shtoni majanë, sheqerin, lëkurën e limonit, kripën dhe vazhdoni t’i përzieni.
2.Tani i shtoni vezët e rrahura paraprakisht dhe i përzieni ende.
3.Sapo brumi të jetë bërë kompakt, e hiqni nga makineria dhe e punoni edhe për disa minuta të tjera me dorë në tavolinën e punës.
4.Mbështilleni me një qese kuzhine dhe e lini për 2-3 orë të qendrojë në frigorifer.
5.Më pas e nxirrni dhe e ndani brumin në disa pjesë të vogla të barabarta.
6.I rrumbullakosni me dorë dhe i vendosni për t’i skuqur në një tigan me vaj të nxehur.
7.I ktheni para e mbrapa në mënyrë që ato të skuqen mirë.
8.I servirni në një pjatë. I prisni pak me thikë dhe i mbushni brenda me një lugë çaji nga reçeli juaj i preferuar.
9.I shtoni sipër edhe pak sheqer pluhur. Kështu veproni me çdo donuts tjetër. Shijojini!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment