Sugjerojmë:

Domate të pjekura në furrë me djathë parmixhano

Koha e përgatitjes: 10 min Koha e gatimit: 1 orë e 25 min

Ingredientët

  • 100 gr gjizë
  • 2 lugë çaji vaj ulliri
  • 500 gr paketon domate qershi
  • 2 karafil hudhër
  • 1 grusht gjethe trumze
  • 215 gr pastë me gjalpë
  • Vezë të rrahur për lustër
  • 3 lugë çaji djathë parmixhano
  • Borzilok

Udhëzimet

1

Ngroheni furrën në 150 ° C dhe vendosni gjizën në një sitë të veshur me letër kuzhine për t'u kulluar.

2

Ndërkohë, vendosni vajin dhe domatet në një tavë pjekjeje dhe hidhni sipër hudhër dhe trumzë për marinim.

3

Piqini për 1 orë, duke e kthyer pas 30 minutash, derisa të zbuten domatet.

4

Hiqini nga furra dhe lerini të ftohn pak.

5

Kthejeni furrën deri në 220 ° C.

6

Vini pasten në një fletë për pjekje dhe priteni në mes me një pirun, pastaj të vendoseni në furrë për 5 minuta.

7

Uleni poshtë nëse pasta ngrihet lart pastaj lyejeni me një vezë të rrahur pak.

8

Kthejeni në furrë për 5 minuta dhe përzieni djathin parmixhano dhe borzilokun në gjizë.

9

Vendosni domatet e pjekura sipër, hidhni trumzën dhe piqni për 10-15 minuta.

10

Hiqeni nga furra dhe ftoheni për 5 minuta.

11

Sherbejeni me vaj dhe majdanoz sipër.

Lini një koment