Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 150 ° C dhe vendosni gjizën në një sitë të veshur me letër kuzhine për t'u kulluar.
Ndërkohë, vendosni vajin dhe domatet në një tavë pjekjeje dhe hidhni sipër hudhër dhe trumzë për marinim.
Piqini për 1 orë, duke e kthyer pas 30 minutash, derisa të zbuten domatet.
Hiqini nga furra dhe lerini të ftohn pak.
Kthejeni furrën deri në 220 ° C.
Vini pasten në një fletë për pjekje dhe priteni në mes me një pirun, pastaj të vendoseni në furrë për 5 minuta.
Uleni poshtë nëse pasta ngrihet lart pastaj lyejeni me një vezë të rrahur pak.
Kthejeni në furrë për 5 minuta dhe përzieni djathin parmixhano dhe borzilokun në gjizë.
Vendosni domatet e pjekura sipër, hidhni trumzën dhe piqni për 10-15 minuta.
Hiqeni nga furra dhe ftoheni për 5 minuta.
Sherbejeni me vaj dhe majdanoz sipër.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment