Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Si fillim zieni orizin me mënyrën e zakonshme.
Merrni domatet dhe me ndihmën e një luge u hiqni tulin.
Në një tigan me vaj ulliri, skuqni qepën dhe më pas shtoni mishin e grirë.
E lini derisa të skuqet dhe më pas i shtoni orizin.
I përzieni mirë dhe rregulloji me kripë, piper, koper dhe majdanoz.
E lini orizin rreth 10 minuta .
Ndërkohë prisni imët tulin e domateve dhe shtojini në tigan. Shtoni gjithashtu edhe dy gota ujë.
Mbushini domatet me masën që sapo përgatitët dhe i fusni në furrë për 20 minuta, në temperaturë 180 gradë.
Mbështilleni tavën me letër alumini dhe shtoni brenda saj pak ujë.
Pasi të jenë gati, nxirrini nga furra dhe sherbejini.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment