Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Zieni lulelakrën për 5 minuta, e thani dhe e lini mënjanë.
2.Në një enë bashkoni 2 lugë gjelle vaj dhe specin e kuq (shtoni më shumë vaj nëse është e nevojshme).
3.Lyeni copat e lulelakrës me to dhe i mbyllni në një tas me qese kuzhine. I lini për të paktën 1 orë në frigorifer.
4.Pas kësaj i nxirrni dhe i lyeni me pak miell, vezë dhe në fund vegeta.
5.I vendosni për t’i skuqur në një tigan me vaj luledielli (që duhet të jetë i nxehur paraprakisht). Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment