Sugjerojmë:

Dita Botërore e Sushit, ulje në SnapFood!

Nuk mund të blesh lumturinë, por mund të blesh sushi, që është e njëjta gjë!

Në dy dekadat e fundit është bërë sensacion vakti tradicional japonez i njohur si sushi. Dita Ndërkombëtare e Sushit feston këtë vakt potencialisht të shijshëm dhe kërkon të rrisë ndërgjegjësimin për të vërtetat dhe trillimet që e rrethojnë.

Historia e Ditës Ndërkombëtare të Sushit

Gjurmimi i origjinës së sushit na çon në një udhëtim interesant, duke na kthyer në Azinë Juglindore dhe në një metodë të ruajtjes së peshkut për konsum të mëvonshëm. I njohur si Narezushi, peshku ruhej duke u mbështjellë me oriz të kripur dhe të fermentuar ku do të qëndronte i mirë me muaj të tërë falë fermentimit të orizit. Fillimisht orizi hidhej kur ishte gati për t’u ngrënë dhe konsumohej vetëm peshku.

Faza tjetër në zhvillimin e sushit do të ishte shumë më e njohur për botën moderne, e njohur si namanare, ajo u bë nga peshk pjesërisht i papërpunuar që mbështillej në peshk dhe konsumohej përpara se të ndryshonte shija. Sushi kishte ndryshuar nga një mënyrë për të ruajtur peshkun në një formë të re të kuzhinës. Por kjo nuk ishte faza e fundit në evolucionin e ushqimeve.

Ishte në periudhën Edo, midis 1600 dhe 1800 pas Krishtit në Japoni, që forma tradicionale e sushit që ne njohim sot erdhi në ekzistencë. Në këtë pikë ishte unike për kulturën japoneze dhe përbëhej nga peshku dhe perime të mbështjella me oriz, orizi përzihej me uthull. Kjo formë sushi kishte variacione rajonale, por ideja bazë është ende një nga format më të njohura të sushit sot.

Si të festojmë Ditën Ndërkombëtare të Sushit

Me porosi në SnapFood, sigurisht! Sot në aplikacion, çdo produkt sushi ka 15% ULJE! Porosisni ç’ju do zemra, sot bëjeni festë me ushqimin më të kërkuar sot për sot!

Gëzuar me sushi!

Merr ofertën në SnapFood, këtu

Lini një koment