Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Ky lëng i shëndetshëm me përbës natyralë për një periudhë të caktuar kohore mund t’ju shkrijë dhjamin e tepërt.
Ndikon që të keni edhe punë më të përshpejtuar të metabolizmit tuaj, por në anën tjetër do të keni edhe një organizëm të pastruar nga helmet e grumbulluara.
Ajo që është më e rëndësishmja në gjithë këtë proces, është që t’u përmbaheni rregullave dhe udhëzimeve të shënuara dhe pijen shëruese ta konsumoni në mënyrë të rregullt, pa anashkalime dhe arsyetime që mund ta ngushëlloni veten tuaj.
Përbërësit:
Një spec pikant (ose gjysmë luge piper)
Një gotë lëng portokalli
1/4 e gotës lëng limoni
1 lugë xhenxhefil të bluar
Dy kërcej selino (të madhësisë mesatare)
Përgatitja:
Së pari sigurohuni që përbërësit të jenë të pastër dhe të mos jenë të dëmtuar.
Përzieni lëngun e shtrydhur nga portokalli dhe lëngun e shtrydhur nga limoni, pastaj shtoni edhe xhenxhefilin e gërryer, si dhe specin pikant të bluar.
Nga gjithë kjo përzierjeje do të fitoni rreth 220 mililitra lëng.
Më pas, lëngun e zhvendosni në kavanoz prej qelqi, ndërsa lëngut i shtoni edhe kërcejtë e selinos.
Selinon duhet ta konsumoni në mënyrë paralele, ndërsa në anën tjetër konsumoni lëngun.
Çdo ditë, midis vakteve, përgatitni rreth tri gota të tilla, që ndryshe njihet edhe si “lëngu që shkatërron dhe shkrin dhjamin”, por, nëse vendosni që paraprakisht të përgatisni më shumë lëng të tillë, atëherë duhet ta ruani në frigorifer.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment