Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Në një enë rrihni vezët me sheqerin dhe ndërkohë shtoni miellin. Shtoni qumështin e vakët, vezët e rrahura, i vendosni përsëri në zjarr dhe i trazoni mirë për pak minuta. E lini mënjanë për disa minuta.
Merrni një tavë dhe shtroni një letër kuzhine. Sipër vendosni petën sfoliatë të cilën duhet ta ndani në tri pjesë të barabarta.
I lyeni petët me vezën e rrahur dhe qumështin, më pas i shtoni sheqerin pluhur. I piqni në furrë 5 minuta në temperaturë 200 gradë celsius. Pasi të jenë pjekur i lini të ftohen.
Tani merrni petën e parë dhe i vendosni sipër kremin që përgatitët duke rrahur të gjithë përbërësit e caktuar më lartë.
Vendosni petën e dytë, përsëri krem dhe në fund petën e tretë.
Spërkateni me sheqer pluhur dhe e fusni në frigorifer 45-60 minuta. Koha për të shijuar Millefeuille!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment