Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një enë vendosim mishin, sipër i shtojmë uthullën dhe gjethet e dafinës.
I trazojmë mirë dhe i vendosim në frigorifer për 2 orë.
Më pas në një tigan me vaj ulliri, skuqim mirë mishin.
Shtojmë hudhrat e grira imët, pak kripë dhe piper.
Më pas shtojmë salcën e domateve,ujin dhe arrën e moskatit.
I lemë të ziejnë për pak kohë.
Ndërkohë në një tigan tjetër, shtojmë pak vaj ulliri dhe skuqim qepën e njomë.
Pasi qepa të jetë zbutur shtojmë mishin që skuqëm, kumbullat e thata dhe 1 gotë ujë.
I trazojini mirë dhe i lemë për rreth 10 minuta.
Pasi e heqim nga zjarri e shërbejmë të ngrohtë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment