Fileto pule me perime të pjekura
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Sugjerojmë:
Në një enë vendosim mishin, sipër i shtojmë uthullën dhe gjethet e dafinës.
I trazojmë mirë dhe i vendosim në frigorifer për 2 orë.
Më pas në një tigan me vaj ulliri, skuqim mirë mishin.
Shtojmë hudhrat e grira imët, pak kripë dhe piper.
Më pas shtojmë salcën e domateve,ujin dhe arrën e moskatit.
I lemë të ziejnë për pak kohë.
Ndërkohë në një tigan tjetër, shtojmë pak vaj ulliri dhe skuqim qepën e njomë.
Pasi qepa të jetë zbutur shtojmë mishin që skuqëm, kumbullat e thata dhe 1 gotë ujë.
I trazojini mirë dhe i lemë për rreth 10 minuta.
Pasi e heqim nga zjarri e shërbejmë të ngrohtë.
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar. Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment