Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Në një tas përzjeni së bashku thërrimet e biskotave me 3 lugë sheqer dhe gjalpin e shkrirë.
Shtypni përzierjen në fund të një tave.
Ndërkohë në një tigan bashkoni mjedrat, 2 lugë sheqer, miellin e misrit dhe ujin.
Vëreni të ziejë disa minuta derisa salca të trashet.
Kullojeni salcën përmes një site për të hequr farat e mjedrave.
Në një tas metalik shkrini copat e çokollatës së bardhë me qumësht duke e trazuar herë pas here.
Në një tas të madh përzjeni në mikser së bashku kremin e djathit dhe 1/2 filxhan sheqer.
Pasi të jetë formuar masa kremoze shtoni vezët një nga një.
Bustinën e vaniljes hidheni tek çokollata.
Hidheni gjysmën e kremit të përgatitur mbi thërrimet e biskotave që kemi lënë në tavë.
Sipër hidhni pak nga salca e mjedrës dhe derdhni sipër edhe pjesën e mbetur të kremit.
Shtoni sërish pak nga salca e mjedrës dhe përzijeni lehtë.
Futeni në frigorifer për 8 orë dhe nxirreni 10 minuta para se ta shërbeni.
Shërbejeni me salcën e mbetur të mjedrës.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment