Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Ngrohim kremin në një tigan të vogël derisa flluska të vogla shfaqen rreth skajeve.
E heqim nga nxehtësia dhe shtojmë sheqerin në krem derisa të shpërndahet.
I kalojmë në një tas të mesëm dhe e lemë të ftohet.
Në një blender kombinojmë avokadon dhe djathin krem, shtojmë lëngun e limes dhe e përziejmë sa të krijohet një pastë.
Pastën e krijuar e lemë të ftohet në frigorifer për disa minuta sa të bëhet thuajse akullore.
Pastën e avokados e vendosim mbi biskotën krokante me spatul.
Dhe e futim të ngrijë për të paktën 2 orë.
Pastaj nxirreni nga frigoriferi dhe lereni në temperaturë ambienti derisa të zbutet pak 10-15 minuta para se të shërbeni.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment