Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Ngrohim kremin në një tigan të vogël derisa flluska të vogla shfaqen rreth skajeve.
E heqim nga nxehtësia dhe shtojmë sheqerin në krem derisa të shpërndahet.
I kalojmë në një tas të mesëm dhe e lemë të ftohet.
Në një blender kombinojmë avokadon dhe djathin krem, shtojmë lëngun e limes dhe e përziejmë sa të krijohet një pastë.
Pastën e krijuar e lemë të ftohet në frigorifer për disa minuta sa të bëhet thuajse akullore.
Pastën e avokados e vendosim mbi biskotën krokante me spatul.
Dhe e futim të ngrijë për të paktën 2 orë.
Pastaj nxirreni nga frigoriferi dhe lereni në temperaturë ambienti derisa të zbutet pak 10-15 minuta para se të shërbeni.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment