Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Pse ta hedhim kosin e thartuar, kur me të mund të realizojmë një supë shumë të mirë? I shtojmë edhe pak mish pule edhe ç'të hash moj amvisa...
Në një tenxhere me ujë e kripë vendosni për të zierë mishin e pulës.
Sapo të jetë gati e hiqni, e lini të ftohet pak dhe më pas e ndani në copa shumë të vogla mishin.
Në një tenxhere shtoni 1 litër ujë dhe 1 litër ujë nga tenxherja ku zietë mishin e pulës. I lini për disa minuta në zjarr mesatar.
Në një enë rrihni së bashku vezën, kosin, miellin dhe pak kripë.
Shtoni dy garuzhde nga tenxherja dhe i përzieni vazhdimisht në mënyrë që veza të mos pritet.
Më pas e shtoni masën në tenxhere. E përzieni mirë. Kontrolloni për kripë nëse ka nevojë për më shumë. Pas 2 minutash e hiqni nga zjarri dhe shijojeni!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment