Këngëtarja shumë e dashur për publikun shqiptar, Vesa Luma, u tregua tepër e mirë kur e kontaktuam për ta pyetur për ushqimin e saj të preferuar, që do t’i bashkohet rubrikës tonë #PjataVIP.
Pasi na përgëzoi për idenë e bukur, ajo na tregoi ushqimet e saj të preferuara, ndërsa ne sot vendosëm t’ju tregojmë recetën e Rizotos me kërpudha dhe tartuf.
Le t’ia nisim:
Pastroni kërpudhat dhe copëtojini. Copëtoni gjithashtu edhe tartufin.
Mbivendosni qepën në 25 gr gjalpë. Shtoni kërpudhat dhe lëreni për 2 minuta.
Shtoni orizin, kripën dhe përziejini për 2 minuta. Hidhni lëngun e tartufit përzieni derisa orizi të thithë lëngun. Kryeni këtë operacion derisa orizi të gatuhet.
Jashtë zjarrit shtoni djathin, tartufin dhe gjalpin e mbetur dhe përziejeni. Shtoni majdanoz të copëtuar dhe shërbejeni.
Ps: Vesa Luma ju sugjeron që këtë pjatë ta shoqëroni me verë të kuqe Cabernet Sauvignon! Mos harroni ta falënderoni pasi ta gatuani vetë recetën dhe na dërgoni me foto në inbox pjatat tuaja!
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento