Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Këngëtarja shumë e dashur për publikun shqiptar, Vesa Luma, u tregua tepër e mirë kur e kontaktuam për ta pyetur për ushqimin e saj të preferuar, që do t’i bashkohet rubrikës tonë #PjataVIP.
Pasi na përgëzoi për idenë e bukur, ajo na tregoi ushqimet e saj të preferuara, ndërsa ne sot vendosëm t’ju tregojmë recetën e Rizotos me kërpudha dhe tartuf.
Le t’ia nisim:
Pastroni kërpudhat dhe copëtojini. Copëtoni gjithashtu edhe tartufin.
Mbivendosni qepën në 25 gr gjalpë. Shtoni kërpudhat dhe lëreni për 2 minuta.
Shtoni orizin, kripën dhe përziejini për 2 minuta. Hidhni lëngun e tartufit përzieni derisa orizi të thithë lëngun. Kryeni këtë operacion derisa orizi të gatuhet.
Jashtë zjarrit shtoni djathin, tartufin dhe gjalpin e mbetur dhe përziejeni. Shtoni majdanoz të copëtuar dhe shërbejeni.
Ps: Vesa Luma ju sugjeron që këtë pjatë ta shoqëroni me verë të kuqe Cabernet Sauvignon! Mos harroni ta falënderoni pasi ta gatuani vetë recetën dhe na dërgoni me foto në inbox pjatat tuaja!
Ju bëftë mirë!
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento