Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Në një enë shtoni ujë të ftohtë dhe lulet e kamomilit. E mbështillni tasin me një qese kuzhine dhe e fusni në frigorifer.
Ndërkohë në një tenxhere zieni ujin me sheqerin, derisa kjo e fundit të tretet mirë.
Nxirrni ujin me kamomil nga frigoriferi, kullojeni. Sipër i shtoni shurupin që përgatitët.
Tani lani mirë pjeshkët dhe i prisni në feta-feta.
Shtojani lëngut. Mirë do ishtë që ta vendosnit lëngun në një kanë.
Futeni në frigorifer dhe e lini për të paktën 2 orë.
Për të shijuar freskinë e çajit, shërbejeni me akull.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment