Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Parangrohni furrën në 180 gradë celsius.
2.Merrni një tavë dhe e lyeni me pak vaj që të mos ngjisë. Në një blender shtoni biskotat nëse nuk i keni të grira, gjalpin dhe sheqerin.
3.Pasi i keni trazuar, i ngjeshni mirë në bazën e tavës. E fusni për 10 minuta në furrë dhe e nxirrni sërish.
4.Në një tas të madh përzieni vezët dhe të gjithë përbërësit e tjerë, përveç nutellas.
5.Shtojeni masën në tavë dhe e niveloni mirë.
6.Tani e fusni “byrekun” në furrë për 40-45 minuta. Para se ta shijoni duhet ta lini të ftohet tërësisht, ndërsa në frigorifer mund ta ruani deri në 4 ditë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment