Sugjerojmë:

Byrek me nutella dhe thuaji mirupafshim dietës!

1 filxhan me biskota të grira imët
2 lugë gjelle sheqer
5 lugë gjelle gjalpë pa kripë (të shkrirë)
Për mbushjen:
3 vezë të mëdha
2 filxhanë me pure kungulli
½ filxhan me krem
½ filxhan me sheqer kaf
1 ½ lugë çaji me kanellë
½ lugë çaji me xhinxher pluhur
¼ lugë çaji me arrëmyshk
½ lugë çaji me kripë
½ filxhan me nutella
¼ lugë çaji karafil pluhur

1.Parangrohni furrën në 180 gradë celsius.
2.Merrni një tavë dhe e lyeni me pak vaj që të mos ngjisë. Në një blender shtoni biskotat nëse nuk i keni të grira, gjalpin dhe sheqerin.
3.Pasi i keni trazuar, i ngjeshni mirë në bazën e tavës. E fusni për 10 minuta në furrë dhe e nxirrni sërish.
4.Në një tas të madh përzieni vezët dhe të gjithë përbërësit e tjerë, përveç nutellas.
5.Shtojeni masën në tavë dhe e niveloni mirë.
6.Tani e fusni “byrekun” në furrë për 40-45 minuta. Para se ta shijoni duhet ta lini të ftohet tërësisht, ndërsa në frigorifer mund ta ruani deri në 4 ditë.

Lini një koment