Së pari, thërrmojmë djathin e bardhë në një tas të madh. Shtojmë vezët dhe qumështin dhe i përziejmë mirë për të krijuar një masë të njëtrajtshme. Përgatisim një tavë duke e lyer me pak gjalpë të shkrirë.
Në tavën e përgatitur shtrojmë një petë, e lyejmë me gjalpë dhe pastaj shtrojmë një pjesë të mbushjes me djathë dhe vezë. Përsërisim këtë proces duke shtuar petët dhe mbushjen derisa të mbarojnë përbërësit. Shtrojmë një petë të fundit sipër dhe e lyejmë me gjalpë të shkrirë.
E pjekim byrekun në furrë të parangrohur në 180°C për rreth 30-40 minuta, derisa të marrë një ngjyrë të artë dhe të bëhet krokante.
Shoqërohet me: Kos të freskët dhe sallatë jeshile. Konsumohet si pjatë kryesore në mëngjes ose darkë.
Mollët i vendosim në një tavë dhe i përziejmë me sheqerin kaf dhe kanellën. Në një tas, përziejmë miellin dhe sheqerin e bardhë. Shtojmë gjalpin dhe e punojmë me gishta derisa të formohen thërrime si rërë e trashë. Hedhim...
Shkrijmë çokollatën në banjë marie dhe e lëmë të ftohet paksa. Ndërkohë, rrahim të verdhat e vezëve me sheqerin derisa të bëhen të hapura në ngjyrë dhe i shtojmë te çokollata e shkrirë. Shtojmë edhe lëngun e portokallit, nëse...
Grijmë biskotat dhe i përziejmë me gjalpin e shkrirë. I shtypim në një tavë të rrumbullakët (diametri 20-22 cm) dhe e vendosim në frigorifer për 30 minuta. Në një tas, rrahim kremin e djathit me sheqerin derisa të bëhet...
Komento