400 gr qiqra të konservuara, shpëlarë dhe e kulluar
85 gr bukë e thërrmuar integrale
6 lugë kos grek 0%
1 majë luge kumin të bluar
2 kifle ose simite me drithëra të përziera, të thekura dhe të përgjysmuara
2 domate, të prera në feta
1 grusht gjethe rukola
Nxehim 1 lugë vaj në një tigan që nuk ngjit dhe kaurdisim kërpudhat, hudhrën dhe qepën e njomë për 5 minuta. Përzieni pluhurin e kërrit, lëkurën e limonit dhe lëngun dhe gatuajeni për 2 minuta ose derisa përzierja të duket e thatë. Hidheni në një pjatë që të ftohet pak.
Përdorni një shtypëse patatesh ose pirun për të shtypur qiqrat në një tas, duke lënë disa copa të trasha. Shtoni përzierjen e kërpudhave dhe thërrimet e bukës, më pas formoni 4 peta. Skuqini në vajin e mbetur për 3-4 minuta nga secila anë derisa të jenë krokante dhe të skuqura.
Përzieni kosin me kuminin. Në çdo pjatë vendosim gjysmë kifle dhe më pas e lyejmë me kos. Hidhni sipër burgerët, disa feta domate dhe pak rukola.
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Qëroni bananen dhe hiqni tulin e avokados. Vendosini në një tas ose në një blender të vogël. 2️⃣ Blenderimi Shtoni qumështin e gjirit ose formulën nëse dëshironi një teksturë më të butë. Përdorni një pirun...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Vendosni të gjithë përbërësit në një blender të fuqishëm. 2️⃣ Blenderimi Përziejini për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë kremoze dhe homogjene. 3️⃣ Shërbimi Hidheni në një gotë të madhe dhe shijojeni menjëherë! 🔹...
Komento