400 gr qiqra të konservuara, shpëlarë dhe e kulluar
85 gr bukë e thërrmuar integrale
6 lugë kos grek 0%
1 majë luge kumin të bluar
2 kifle ose simite me drithëra të përziera, të thekura dhe të përgjysmuara
2 domate, të prera në feta
1 grusht gjethe rukola
Nxehim 1 lugë vaj në një tigan që nuk ngjit dhe kaurdisim kërpudhat, hudhrën dhe qepën e njomë për 5 minuta. Përzieni pluhurin e kërrit, lëkurën e limonit dhe lëngun dhe gatuajeni për 2 minuta ose derisa përzierja të duket e thatë. Hidheni në një pjatë që të ftohet pak.
Përdorni një shtypëse patatesh ose pirun për të shtypur qiqrat në një tas, duke lënë disa copa të trasha. Shtoni përzierjen e kërpudhave dhe thërrimet e bukës, më pas formoni 4 peta. Skuqini në vajin e mbetur për 3-4 minuta nga secila anë derisa të jenë krokante dhe të skuqura.
Përzieni kosin me kuminin. Në çdo pjatë vendosim gjysmë kifle dhe më pas e lyejmë me kos. Hidhni sipër burgerët, disa feta domate dhe pak rukola.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Komento