Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Kush tjetër e ka qejf buraninë? Hidhi një sy recetës dhe nis nga puna
Në një tenxhere ngrohim vajin, hedhim qepën e grirë hollë, e kavardisim sa të zbutet dhe më pas shtojmë qepët e njoma të prera në unaza të holla dhe bishtat. (5-6 qepë të njoma normale, jo shumë të trasha).
Pasi qepa ka ulur volumin, shtojmë pak kripë, orizin dhe i trazojmë së bashku me qëllim që orizi të kavardiset pak.
Shtojmë spinaqin, e trazojmë për 1 minutë dhe më pas shtojmë ujin e valuar gjysmë filxhani, dmth për një filxhan oriz do të hedhim 1 filxhan e gjysmë ujë dhe jo 2, si zakonisht.
E lëmë të ziejë për 10 minuta, më pas shtojmë erëzat, 1 lugë çaji gjalpë, e trazojmë dhe pas 5 minutave e largojmë nga zjarri.
Shërbejeni të ngrohtë dhe mund ta shoqëroni me pak kos!
Receta dhe foto marrë nga shqiptarja.com Realizuar më parë nga Zonja Vjollca
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment