Bullgur me bajame, receta nga Zonja Vjollca

Bullgur me bajame, receta nga Zonja Vjollca

Persona: 4
Koha e përgatitjes: 10 minuta Koha e gatimit: 15 minuta

Ingredientët

  • 1 gotë bullgur i trashë
  • 1 lugë gjelle vaj ulliri
  • 1 lugë çaji gjalpë
  • 1 filxhan çaji bajame të qëruara
  • 2 lugë gjelle rrush i zi i thatë
  • 2 gota ujë
  • Kripë

Udhëzimet

1

Fillimisht vlojmë 1 gotë ujë dhe e shtojmë tek bajamet, i lëmë 5-10 minuta dhe shumë lehtë i zhveshim bajamet nga lëkura kafe dhe i zbardhim ato.

2

Rrushin e thatë e vendosim për 5 minuta në ujë për ta zbutur dhe më pas e kullojmë.

3

Në një tenxhere ose tigan të thellë vendosim 1 lugë gjelle vaj dhe kaurdisim bajamet deri sa ato të zverdhen pak.

4

Shtojmë gjalpin, bullgurin, rrushin dhe i kaurdisim së bashku, kripë dhe dy gota ujë të valuar, e mbulojmë dhe e lëmë bullgurin të ziejë për 15 minuta në temperaturë mesatare.

5

Pasi të kalojë kjo kohë, largojmë kapakun e mbulojmë me një picetë e mbi të kapakun, e lëmë të pushojë 10-15 minuta të tjera e më pas e shërbejmë.

Lini një koment