1.Në një enë hedhim ujin e vakët, majanë, sheqerin dhe i trazojmë mirë.
2.Më pas shtojmë miellin dhe fillojmë ta përziejmë mirë. Shtojmë kripën dhe e punojmë mirë brumin dhe e lëmë të pushojë përreth 1 orë.
3.Pasi brumi të ketë ardhur e vendosim në tavolinën e punës ku kemi shtuar pak miell.
4.E hapim brumin e bukës dhe shpërndajmë në të djathin e bardhë duke e thërrmuar. Më pas ullinjtë dhe në fund e spërkasim sipërfaqen e bukës me rigon dhe vaj ulliri.
5.E mbledhim bukën role, e vendosim në një tavë dhe e fusim në furrën e parangrohur në temperaturën 170 gradë Celsius për 45-50 minuta.
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Qëroni bananen dhe hiqni tulin e avokados. Vendosini në një tas ose në një blender të vogël. 2️⃣ Blenderimi Shtoni qumështin e gjirit ose formulën nëse dëshironi një teksturë më të butë. Përdorni një pirun...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Vendosni të gjithë përbërësit në një blender të fuqishëm. 2️⃣ Blenderimi Përziejini për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë kremoze dhe homogjene. 3️⃣ Shërbimi Hidheni në një gotë të madhe dhe shijojeni menjëherë! 🔹...
Lini një koment