1.Në një enë hedhim ujin e vakët, majanë, sheqerin dhe i trazojmë mirë.
2.Më pas shtojmë miellin dhe fillojmë ta përziejmë mirë. Shtojmë kripën dhe e punojmë mirë brumin dhe e lëmë të pushojë përreth 1 orë.
3.Pasi brumi të ketë ardhur e vendosim në tavolinën e punës ku kemi shtuar pak miell.
4.E hapim brumin e bukës dhe shpërndajmë në të djathin e bardhë duke e thërrmuar. Më pas ullinjtë dhe në fund e spërkasim sipërfaqen e bukës me rigon dhe vaj ulliri.
5.E mbledhim bukën role, e vendosim në një tavë dhe e fusim në furrën e parangrohur në temperaturën 170 gradë Celsius për 45-50 minuta.
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Lini një koment